Hemoroidy

hemoroidy_wiem_o_zdrowiu

Forum -> DARMOWA METODA

Tytuł:DARMOWA METODA
Autor:rafal
31.5.2010, 12:46
Poczytałem nieco o hemoroidach na stronach anglojęzycznych i być może znalazłem tam cenną radę dla niektórych cierpiących na tę przypadłość. Otóż hemoroidy prawie wcale nie występują w krajach ubogich prawdopodobnie dlatego że tam ludzie załatwiają się w pozycji kucznej - ta pozycja minimalizuje ciśnienie w hemoroidach oraz sprzyja łatwiejszemu wypróżnianiu. Sam stosuję pozycję kuczną od tygodnia i już czuję poprawę co napawa mnie dużym optymizmem, że wreszcie się pozbędę niemiłego problemu.
Wiem że w Polsce stosowanie pozycji kucznej nie jest łatwe bo trzeba się wdrapywać na sedes i stać na jego brzegu ale wolę to niż hemoroidy. Można też sobie zrobić takie specjalne krzesełko dostawiane do sedesu. Zdjecia takich krzeselek mozna znależć w google - grafika po wpisaniu "toilet squat position".

Oczywiście rzadsze występowanie hemoroidów w biednych krajach wiąże się również z tym że tam jedzą więcej błonnika i mniej przetworzonego żarcia ale badania wykazały że nawet wśród ludzi odżywiających się tym samym problem hem. dotyka znacznie rzadziej tych którzy stosują pozycję kuczną.

Mam nadzieję że Wam ta rada pomoże.
Powodzenia w walce z hem.!

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co lepiej lata: szybowiec czy kowadło?

hemoroidy_ciekawostki

Ciekawostki

Niskie ciśnienie krwi
Ostatnie badanie wykazują również, że niskie ciśnienie może być objawem zespołu Downa czy choroby Alzheimera, a także różnego typu depresji. Naukowcy wykazują, że niskie ciśnienie krwi jest pozytywnym zjawiskiem dla układu krwionośnego i daje większe szanse na wyzdrowienie bądź przeżycie organizmu niż ciśnienie wysokie.

Czy wiesz, że...

Żylaki odbytu
Jedną z chorób cywilizacyjnych, na którą cierpi niemal co drugi Polak po pięćdziesiątym roku życia oraz co trzeci Polak po trzydziestce i jedna trzecia mieszkańców USA są hemoroidy, czyli żylaki odbytu. Mówi się iż żylaki odbytu to schorzenie rodzinne, choć istnieje szereg innych powodów przyczyniających się do powstawania choroby hemoroidalnej.

Polecamy

Ciąża
Ciąża jak powszechnie wiadomo jest to proces powstawania oraz rozwoju nowego życia w ciele matki. Jest to okres od zapłodnienia do porodu. Ludzka ciąża trwa około 40 tygodni, licząc od pierwszego dnia od ostatniej miesiączki

Lek produkowany przez Zakłady Farmaceutyczne Polpharma SA o nazwie Pyralgina to lek z grupy NLPZ o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym oraz słabym spazmolitycznym, działa także przeciwzapalnie. Mechanizm jego działania polega na hamowaniu aktywności cyklooksygenazy w obrębie ośrodkowego i obwodowego układu nerwowego. Pyralgina stosowana jest przy bólach różnego pochodzenia o dużym nasileniu oraz gorączce.