Hemoroidy

hemoroidy_wiem_o_zdrowiu

Forum -> hemoroidy w wieku 18 lat

Tytuł:hemoroidy w wieku 18 lat
Autor:Slawek93
14.12.2011, 17:09
Mam 18 lat i jakies 4 dni temu wyskoczyl mi maly guzek w okolicy odbytu. Myślę że to hemoroidy bo wszystkie objawy pasuja. I mam pytanie czy to moze zniknać samo czy trzeba isc do lekarza?? I czy jesli nie zniknie samo to da sie to wyleczyc?

14.12.2011, 17:53
chodzi mi czy da sie wyleczyc zeby objawy sie juz nie pojawialy nigdy wiecej

Autor:Stefan
16.12.2011, 22:51
Ja bym kilka dni odczekał. Czasami moze to byc jakaś krosta. Ale jak nic się nie zmieni i w dodatku będzie boleć to trzeba pokazać lekarzowi

23.12.2011, 16:51
a nie ma jakiegos dobrego preparatu bez recepty??

Autor:ola
8.1.2012, 18:34
hej mam 22 lata , od jakiegos czasu wyskoczyly mi male guzki , dzisiaj zaczelo mi to mocno krwawic . Moj ojciec tez mial hemoroidy . boje sie ze skonczy sie tak samo jak u niego czyli operacja ...

Autor:anka
28.3.2012, 11:55
pij sok z marchwi poprawia ukrwienie naczyń krwionośnych oczyszcza organizm z toksyn

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Jakiego koloru jest zielona piłka?

hemoroidy_ciekawostki

Ciekawostki

Niskie ciśnienie krwi
Ostatnie badanie wykazują również, że niskie ciśnienie może być objawem zespołu Downa czy choroby Alzheimera, a także różnego typu depresji. Naukowcy wykazują, że niskie ciśnienie krwi jest pozytywnym zjawiskiem dla układu krwionośnego i daje większe szanse na wyzdrowienie bądź przeżycie organizmu niż ciśnienie wysokie.

Czy wiesz, że...

Żylaki odbytu
Jedną z chorób cywilizacyjnych, na którą cierpi niemal co drugi Polak po pięćdziesiątym roku życia oraz co trzeci Polak po trzydziestce i jedna trzecia mieszkańców USA są hemoroidy, czyli żylaki odbytu. Mówi się iż żylaki odbytu to schorzenie rodzinne, choć istnieje szereg innych powodów przyczyniających się do powstawania choroby hemoroidalnej.

Polecamy

Ciąża
Ciąża jak powszechnie wiadomo jest to proces powstawania oraz rozwoju nowego życia w ciele matki. Jest to okres od zapłodnienia do porodu. Ludzka ciąża trwa około 40 tygodni, licząc od pierwszego dnia od ostatniej miesiączki

Lek produkowany przez Zakłady Farmaceutyczne Polpharma SA o nazwie Pyralgina to lek z grupy NLPZ o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym oraz słabym spazmolitycznym, działa także przeciwzapalnie. Mechanizm jego działania polega na hamowaniu aktywności cyklooksygenazy w obrębie ośrodkowego i obwodowego układu nerwowego. Pyralgina stosowana jest przy bólach różnego pochodzenia o dużym nasileniu oraz gorączce.